Samenleving gaat van het slot

Regio – Nederland gaat weer grotendeels open. De versoepelingen van de coronaregels, die het kabinet al van plan was door te voeren, kunnen rekenen op groen licht van het Outbreak Management Team.

De NOS meldt op basis van Haagse bronnen dat er een einde komt aan de mondkapjesplicht, aan het afstand houden en aan het thuiswerkadvies. Ook de regels voor de horeca en cultuursector worden versoepeld. Kroegen mogen per 18 februari tot 01:00 uur open blijven. Een week later zijn de gewone sluitingstijden weer van kracht.

Vanaf 25 februari a.s. geldt voor festivals en evenementen 1-G. Dat wil zeggen dat ze alleen toegankelijk zijn met een negatieve test.

Alleen een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijft gehandhaafd. Wie corona heeft hoeft straks niet meer zeven, maar vijf dagen thuis te blijven, “mits deze persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is”.

Het bekritiseerde coronatoegangsbewijs verdwijnt voorlopig. Het zou alleen nog worden ingezet in situaties waarin het een toegevoegde waarde heeft. Ook kan het zijn dat de pas nodig is bij internationale reizen omdat andere landen dat als voorwaarde stellen.

Vanavond is er een persconferentie over de versoepelingen.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilniscoronacoronamaatregelencoronamaatregelen grotendeels opgehevengemeente de ronde venenminister ernst kuipersomtoutbreak management teampersconferentiertv ronde venenversoepeling coronamaatregelenvolksgezondheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×