Valentijnsverrassing voor eenzame ouderen

De Ronde Venen – Afgelopen weekend werden meer dan 100 ouderen in De Ronde Venen getrakteerd op een Valentijnsverrassing van de Stichting Tjitze Hesselius. De stichting wilde net voor de lockdown in december ook al met een muzikale verrassing langsgaan bij de ouderen. Dit kon toen niet doorgaan. Met Valentijnsdag in aantocht en de mogelijkheid met meer mensen buiten te mogen zijn, werd de verrassing afgelopen weekend ingehaald.

In het zonnetje genoten de ouderen van een optreden van Acoustic4Fun.‘My funny Valentine’ mocht natuurlijk niet ontbreken bij de optredens, maar ook meezingers als ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Als de zon schijnt’ werden enthousiast ontvangen.

Via Vinkeveen en Wilnis trok de bus naar Mijdrecht waar iedere keer weer een fantastische ontvangst was en waar gezellig werd meegezongen door de ouderen. Zangeres Marije, gitarist Winfred en drummer Ron brachten even een geluksmomentje. Bij het bezoek aan De Kom startte een enthousiaste bewoner zelfs een rollatorpolonaise, maar ook op andere plekken werd heerlijk gedanst en meegezongen.

De Stichting Tjitze Hesselius organiseert al meer dan 5 jaar activiteiten voor eenzame ouderen uit De Ronde Venen. Simone Borgstede die de activiteiten namens de stichting organiseert: ‘’Hopelijk kunnen we eerdaags weer starten met onze activiteiten voor de ouderen. Het ziet er naar uit dat het weer gaat lukken. Hoog op de verlanglijst staat een bezoek aan een museum en natuurlijk het varen met een boot over de Vinkeveense Plassen. Tijdens de optredens vroegen de mensen daar steeds naar. Ze verlangen ernaar om weer op pad te kunnen en andere mensen te zien”, aldus Simone. 

Maar dit Valentijnsintermezzo was in ieder geval zeer geslaagd. Komende weken zal blijken of er weer meer activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.tjitzehesselius.nl.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisactiviteiten voor alleengaande ouderenalleengaande oudereneenzame ouderengemeente de ronde venenrtv ronde venenseniorensimone borgstedestichting tjitze hesseliusvalentijnsverrassing


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×