Tentoonstelling 'kriebelbeestjes' bij nme-centrum

Wilnis – Kom op bezoek bij de tentoonstelling ‘Kriebelbeestjes’ in NME-centrum De Woudreus in Wilnis. Het NME-Centrum is ingericht als een levensgroot bloemenveld, waarin leerlingen van groep 1 t/m 4 levensgrote slakken, wormen, mieren, wespen, spinnen, pissebedden en duizendpoten ontmoeten. Meer dan dertig schoolklassen uit De Ronde Venen komen met hun juf en/of meester de tentoonstelling bezoeken.

Op de woensdagmiddagen is de tentoonstelling geopend voor publiek: kinderen van 4 tot en met 9 jaar met hun (groot)ouders/ verzorgers zijn van harte welkom.

Willie Wurm neemt de kinderen mee door de tentoonstelling waar ze Pim Pissebed, Jacques Slak en nog vele anderen kriebelbeestjes tegenkomen. Elk beestje vertelt iets over zijn leven, zijn metamorfose, van wie ze familie zijn, hoe ze zich voortplanten of ze vertellen iets bijzonders over hun levenswijze. De borden, spelletjes en decorstukken zijn heel groot en imponerend, waardoor de kinderen zich net zo klein voelen als een echt kriebelbeestje. Ook zijn er levende dieren te bekijken, zoals wijngaardslakken, pissebedden en vlinders. Natuurlijk gaan de kinderen ook buiten in de educatieve tuin op zoek naar echte kriebelbeestjes.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het RaboDichtbij Fonds van Rabobank Rijn en Veenstromen.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en van 25 mei tot en met 29 juni elke woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur te bezichtigen in NME-Centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a (tussen de brandweerkazerne en de bibliotheek) in Wilnis.CultuurNieuwsWilnisgemeente de ronde venennatuur en milieunme centrum de woudreusrabo dichtbijfondsrabobank rijn en veenstromenrtv ronde venententoonstelling kriebelbeestjeswoensdagmiddag open voor publiek


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×