Vleermuizenavond in en rond kasteel loenersloot

Regio – Op vrijdagavond 12 augustus a.s. staat Kasteel Loenersloot, aan de Rijksstraatweg in Loenersloot, vanaf 20:30 uur  in het teken van de vleermuizen. Deze zijn regelmatig te gast in het kasteel zelf en komen in grote getale voor in het nabijgelegen kasteelpark. Op de zolder van het fraai gerestaureerde slot uit 1250 bevindt zich een vleermuizenkast, waar regelmatig gebruik van gemaakt wordt. Vleermuizen en een stokoud slot: een fraaie combinatie!

Op die vrijdagavond wordt in de tuinzaal met zijn unieke geschilderde behangsels, door deskundige vrijwilligers een uiteenzetting gegeven over het vleermuizenleven in Nederland en in en rond het kasteel. Hierna, vanaf ongeveer 21:30 uur, gaan de aanwezigen het kasteelpark in om daadwerkelijk vleermuizen te zien. En die zijn er vast!

De zaal is open vanaf 20:00 uur. Belangstellenden worden ontvangen met koffie of thee. De toegang is € 7,50 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 8,50 voor niet-beschermers. Voor (gratis) parkeren is een speciale parkeerplaats beschikbaar, op loopafstand, circa 10 minuten van het kasteel. Lichtgroene borden en vrijwilligers wijzen de weg.

Reserveren is noodzakelijk op www.kasteelloenersloot.nl.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venengemeente stichtse vechtkasteel loenerslootkasteelpark loenerslootlezing vleermuizennatuurrtvronde venenvleermuizenvleermuizenavond


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×