Italiaanse e-mobility rolt uit over nederland via mijdrecht

Mijdrecht – In het begin van dit jaar zag Mike Reed, eigenaar en oprichter van PRO-mounts International, op social media de nieuwe en eerste elektrische step van MV Agusta voorbijkomen. Het Italiaanse motormerk betreedt de Nederlandse e-mobility markt via Reed met elektrische fietsen en e-steps.

Omdat Reed al actief was in de markt met elektrische steps, was hij extra alert toen hij zag dat ook MV Agusta ermee zou gaan komen. “We hebben ons eigen merk UrbMob van elektrische steps, maar we zijn ook importeur van Kaabo en Red Bull Racing steps. Toen ik met MV Agusta in gesprek kwam over hun elektrische steps, die ik er graag bij wilde hebben, kwamen we ook te spreken over hun e-bikes. Ze hadden toen net de AMO RR geïntroduceerd.”

De opzet is om in Nederland 25 tot 30 dealers te zoeken. Daar is volgens Reed helemaal geen haast mee: “We willen gewoon een mooie, selectieve pool van resellers hebben, waar deze producten verkocht worden. Waar liefde voor het Italiaanse product is. We moeten kijken waar mensen op de fietsen kunnen gaan rijden, als ze daarin geïnteresseerd zijn,” aldus Reed.

Hij is ervan overtuigd dat proefritten mensen snel zullen overtuigen. “Het zijn hele lichte e-bikes van 17 kg met een carbonsnaar en aangedreven door een Mahle middenmotor. Die geven een hele andere rijbeleving. De combinatie van dit alles met het Italiaanse en een range, die van € 3.000 naar € 15.000 loopt, maakt dat je een mooi compleet assortiment aan Italiaanse producten kan bieden. Straks gaan ook elektrische scooters en elektrische steps daar deel van uitmaken.

Bron: NieuwsFiets.nu/Arnauld HackmannEconomieMijdrechtNieuwsSportbedrijventerrein mijdrechte-bikese-stepEconomiegemeente de ronde venenmike reedmv agustapro mounts internationalrtvronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×