Komst ijsbaan mijdrecht bijna realiteit

Mijdrecht – Wat was het de afgelopen weken warm, hè? Toch wordt al maanden gewerkt aan een winters tafereel: een ijsbaan op het Raadhuisplein in Mijdrecht. In december van dit jaar zou ‘ie er moeten liggen. Maar gaat dat lukken?

In juni kwamen de eerste berichten over de plannen naar buiten. “Iedereen reageerde enthousiast op het voornemen” vertellen de organisatoren namens winkeliersvereniging Mijdrecht Dorp. “In de donkerste periode van het jaar kan dit evenement een maand lang jong en oud samenbrengen voor beweging, sociale contacten en vooral plezier.”

Eén ding is ijzig duidelijk geworden: het is hartstikke duur. “Diverse ondernemers en instanties hebben al fantastische bijdragen toegezegd. Maar onderaan de streep prijken nog rode cijfers.” In een eindsprint wordt nu geprobeerd het benodigde bedrag op te halen. “We zijn heel dichtbij, maar het is nog net niet genoeg. Daarom vragen we elke betrokken ondernemer, instantie en particulier of ze hun steentje willen bijdragen. Dat ene beetje kan net het verschil maken tussen wel of geen maand vol ijsplezier.”

Mocht het geldpotje voldoende gevuld raken, dan zijn enthousiastelingen die in december wat tijd over hebben van harte welkom als vrijwilliger. “Schaatsuitgifte, ticketcontrole, ijsonderhoud: er zijn per dag veel handjes nodig dus meld je vooral aan als je dat leuk lijkt.”

Kijk voor meer informatie over sponsoring of over vrijwilliger-zijn op ijsbaanmijdrecht.nl.CultuurEconomieMijdrechtNieuwsSportCultuurdecember 2022Economiegemeente de ronde venenijsbaan raadhuisplein mijdrechtMijdrechtrtv ronde venensponsoring gezochtvrijwilligers gezochtwinkeliersvereniging mijdrecht dorp


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×