Jongeren ontvangen certificaat maatschappelijke diensttijd

De Ronde Venen – Donderdag 20 oktober jl. hebben zes jongeren, die hun Maatschappelijke Diensttijdtraject bij MDT CREW afgerond hebben, hun MDT-certificaat ontvangen. Bij deze uitreiking was ook wethouder Maarten van der Greft aanwezig.

Zoals de wethouder mooi verwoordde zijn “deze jongeren een voorbeeld voor alle Rondeveners, omdat zij zich inzetten voor de samenleving. Daarmee dragen zij het motto van de gemeente uit, namelijk ‘hart voor De Ronde Venen’.”

Trajectbegeleiders Leyla en Mark hadden voor elke jongere een mooie toespraak, waaruit duidelijk werd dat ze prachtige dingen hebben gedaan in het afgelopen half jaar.

Zo heeft Angela een mindset-challenge bedacht voor GezinsBuddy. Deze challenge vergroot het zelfvertrouwen en het netwerk van alleenstaande ouders door het doen van wekelijkse opdrachten. Praktijkbegeleider Angela is erg trots en blij met het resultaat.

Lamiya deed haar MDT bij het jongerenwerk en begeleidde kinderen tijdens de zomerschool, zodat zij hun achterstanden konden inlopen. Daarnaast ondersteunt zij een meidengroep. Lamiya had aan 80 uur MDT niet genoeg: zij maakte ruim 180 uur! Lamiya wordt geprezen om haar sociale vaardigheden, haar inzet en vertrouwen. De ervaring was zo leuk en leerzaam dat zij besloot zich aan te melden voor de opleiding social work.

Samir was op zoek naar meer ervaring met het oog op de studie geneeskunde. Hij is daarom zijn MDT gaan doen bij Uithoorn voor Elkaar. Hij mocht ondersteunen bij de ontmoetingsgroepen voor ouderen met (beginnende) dementie. Hij heeft veel geleerd van zijn MDT en het certificaat is een waardevolle aanvulling.

Sanne bleek het zo goed te doen op zijn MDT-plek bij NME De Woudreus, dat hij nu na zijn traject mag blijven komen als dagbesteding.

Ellen heeft veel taken opgepakt binnen haar MDT bij het jongerenwerk, en bij het jong+oud=goud-promoteam. Van zomerschool, tot voorlichting geven op straat en koken met mensen met beginnende dementie. Zij blijkt een echte sociale duizendpoot.

Ben je tussen de 14 en 27 jaar en enthousiast geworden door de verhalen van bovenstaande MDT-ers? Ben je nieuwsgierig naar wat een MDT traject voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Leyla op 06 59 83 24 43 of Mark 06 51 05 32 66 om kennis te maken en te kijken of MDT CREW bij jou past. Kijk voor meer informatie op www.mdtcrew.nl.

Op de foto (vlnr): Mark, Angela, Lamiya, Sanne, Samir en Leyla Geplaatst door Ferry MulderAbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venengezinsbuddyhart voor de ronde venenjongerenwerk tympaan de baanmaatschappelijke diensttijdmdt certificaatmdt crewmindset challengenme centrum de woudreusrtv ronde venentympaan de baatuithoorn voor elkaarwethouder maarten van der greft


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×