Nominaties sportprijzen de ronde venen bekend

De Ronde Venen – De genomineerden voor de prijzen van sportvrouw, sportman, sporttalent, sportvrijwilliger en sportploeg van 2022 zijn bekend. Uit de door inwoners en verenigingen voorgedragen namen zijn per categorie drie genomineerden geselecteerd. De winnaars worden vrijdagavond 20 januari 2023 bekendgemaakt tijdens het Sportgala in het Piet Mondriaangebouw in Abcoude. Inwoners zijn van harte welkom het Sportgala en de bekendmaking van de winnaars bij te wonen.

Inwoners en verenigingen konden tot 1 december jl. sporters, vrijwilligers en teams voordragen voor de verschillende prijzen. Op basis van de voorgedragen namen, heeft de jury per categorie drie kandidaten geselecteerd.

Genomineerd in hun klasse, in willekeurige volgorde, zijn:

Sportvrouw

• Esmee Neeleman (powerliften): De 19-jarige Esmee uit Vinkeveen werd in haar klasse 2e tijdens het WK Powerliften en liftte een wereldrecord.
• Tessa Snoek (schaatsen): Tessa is een gemotiveerde en gedreven marathonschaatser uit Abcoude en werd 4e tijdens het NK marathonschaatsen in 2022.
• Dana Breewel (voetbal) Voetbalde bij CSW en daarna in de jeugd bij ADO. Maakte dit jaar haar debuut in de eredivisie bij Excelsior en is daar een veel scorende spits.

Sportman

• Wessel Mouris (wielrennen): Wessel won in 2022 de tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal en werd 5e op het NK onder 23 jaar. In 2023 is Wessel een van de talenten bij het Scorpions racing team.
• Jamie Koster (freestyle skiën): Jamie eindigde in 2022 op de eerste plek bij elke wedstrijd waaraan hij deelnam. Hij werd onder andere Nederlands kampioen Slope Style en Big Air.
• Dennis Gerkes (voetbal): Unieke sporter die bij CSW laat zien dat sporten (en eigenlijk alles) met een beperking mogelijk is.

Sporttalent

• Sterre van Schaick (schaatsen): De Mijdrechtse maakt dit seizoen deel uit van het KNSB Talent Team Noordwest en nam deel aan het NK allround, NK sprint en NK Supersprint, waarbij zij 3 keer brons behaalde.
• Mark Engel (voetbal): Mark begon op zijn 4e bij Argon en werd op zijn 7e gescout bij FC Utrecht. Op zijn 11e werd hij gevraagd voor Ajax waar hij een vaste waarde is onder de lat. Ook maakte hij zijn debuut in Oranje Onder 15.
• Xanne van Lijf (judo): Xanne werd op 14-jarige leeftijd Nederlands kampioen in de klasse tot 18 jaar. Zij bezit de zwarte band. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een 14-jarige al een zwarte band heeft.

Sportvrijwilliger

• Vivian Groenhart: Vivian is al 25 jaar onafgebroken vrijwilliger bij FC Abcoude en een onmisbare steun voor de club.
• Guido Roelofs: Al bijna 30 jaar een onmisbare vrijwilliger op vele vlakken bij de Abcoudse zwem- en poloclub De Meerkoeten.
• Teun van Lith: Staat dag en nacht klaar en verricht allerlei hand- en spandiensten voor ‘zijn’ CSW.

Sportploeg

• CSW 3 (voetbal): Het team behaalde afgelopen seizoen het kampioenschap en de leden verrichten op allerlei manieren veel vrijwilligerswerk voor de club.
• Heren 17+ VLTV (tennis): Hebben zo ongeveer alles gewonnen, inclusief het kampioenschap. Daarnaast zijn ze ook naast de wedstrijden betrokken en leveren hun bijdrage aan de club.
• Atlantis 1 (korfbal): Atlantis 1 is het vlaggenschip van de korfbalvereniging uit Mijdrecht. Niet alleen op sportief vlak, het team promoveerde in 2022 naar de eerste klasse, maar ook op gebied van vrijwilligersactiviteiten.

Tijdens het Sportgala op 20 januari a.s. wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn binnen de verschillende categorieën. De uitreiking van de prijzen gebeurt tijdens een afwisselend programma met dans, theater en interviews. De presentatie is in handen van Patrick Lodiers. De inwoner van Abcoude is onder andere bekend van verschillende programma’s op tv (De Lama’s, de Grote Donorshow) en radio (De Nieuws BV).

Inwoners zijn van harte uitgenodigd het Sportgala bij te wonen, de toegang is gratis. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan eenvoudig via www.derondevenen.nl/sportgala. Het gala begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het Piet Mondriaangebouw staat aan de Broekzijdselaan 46 in Abcoude.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venennominaties sportprijzen de ronde venen 2022patrick lodierspiet mondriaan gebouw abcoudertvronde venenSportsportgala 2022sportman 2022sportploeg 2022sportprijzen de ronde venen 2022sporttalent 2022sportvrijwilliger 2022sportvrouw 2022theater piet mondriaan abcoudewethouder maarten van der greft


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×