Samen koken zet mensen met dementie in hun kracht

De Ronde Venen – Maandag 9 januari a.s. start het Kookpunt in de Trekvogel in Mijdrecht aan de Karekiet 49,  voor mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Er zijn 6 bijeenkomsten op de maandagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur.

Jongeren en mensen met geheugenproblematiek koken en bakken samen, onder begeleiding van vrijwilligers. 
Het kookproject is onderdeel van Dementiezorg De Ronde Venen. Doel is mensen met dementie in hun kracht te zetten. Er wordt gekeken naar hun talenten, naar wat zij wel kunnen. Hierdoor voelen zij zich nuttig en waardevol, en dit gevoel is extra belangrijk, omdat het gevoel en emotieleven van mensen met dementie erop vooruitgaat. Door gebruik te maken van hun talenten blijft de aansluiting met de maatschappij behouden en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren.

Deelnemers van eerdere sessies van het kookproject waren erg enthousiast: “We hebben een leuke groep waarmee we koken en bedenken samen de recepten die we gaan maken. Vooral de toetjes zijn heel lekker!”

Neem voor meer informatie over het Kookpunt of om iemand hier voor aan te melden per e-mail contact op via mantelzorg@stdb.nl of bel (0297) 230 280 en vraag naar Ester of Tanja.

Zorgt u voor iemand met dementie of andere geheugenproblemen en wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Dementiezorg De Ronde Venen, schrijf u dan in als mantelzorger via www.mantelzorgderondevenen.nl.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde trekvogel mijdrechtdementiezorg de ronde venengemeente de ronde venenkookpuntmantelzorgmantelzorg de ronde venenmensen met dementiemensen met geheugenproblemenrtv ronde venensamen kokentympaan de baatzorg


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×