Veiling ten behoeve van de rank in mijdrecht

Mijdrecht – Houd de kerk in het dorp! Dat is het thema van de veiling die op 11 maart a.s. in De Rank aan de Prins Bernhardlaan 2 in Mijdrecht wordt gehouden. Het doel van de veiling is meervoudig: naast het ophalen van geld voor de gestegen energiekosten gaat het ook over het kunnen blijven inzetten van De Rank als Open Huis voor sociale en culturele activiteiten in het dorp. Maar zeker zo belangrijk is het bijdragen aan verbinding tussen mensen, binnen en buiten de kerkelijke gemeente. 

Daarom worden op de veiling kavel aangeboden die gericht zijn op ontmoeting, gezamenlijke ervaring en sociale activiteiten.

De veiling is opgezet naar voorbeeld van de succesvolle veiling uit 2012 ten behoeve van de restauratie van de Janskerk. De veilingmeester is, net als toen, oud-notaris mr. Peter Forsthövel.

Er zijn verschillende kavels waarop geboden kan worden: van diverse lekkernijen tot aanbod van meerdere vakantiehuizen in het buitenland, van samen barbecueën tot kunstwerken, van diners aan huis tot samen actief in de buitenlucht. Het kavelboekje met daarin alle te veilen zaken is te vinden op www.pgmijdrecht.nl.

In dit boekje is alle praktische info over het verloop van de avond te vinden. De veiling loopt vanaf 19:30 uur, vanaf 18:00 uur is de inloop om kavels te bezichtigen. Een aantal zaken wordt al tijdens de inloop vooraf in de zaal verkocht. De toegang is gratis. Betalen voor de gekochte kavels moet ter plekke contant of met pin. Voor wat betreft de catering: aan de ingang worden munten verkocht, en tijdens de veiling worden versnaperingen rondgebracht. Er is geen pauze in verband met het groteaantal te veilen kavels. 

Voor bezoekers die niet zelf naar de veiling kunnen komen regelt Janny Voorwinden (tel.: 06 41 84 45 68) graag vervoer naar en van De Rank voor € 5 per persoon. Dat bedrag komt ten goede aan de veiling.

Kijk voor meer informatie over de veiling op www.pgmijdrecht.nl. Het veilingcomité bestaat uit Ans Heikens, Erna ter Wee en Jan van Walraven. Ans Heikens is te bereiken op telefoonnummer 06 19 00 34 33 of per e-mail via ansheikens@gmail.com.

Op de foto’s: De Rank en veilingmeester Peter Forsthövel

Geplaatst door: Ferry MulderCultuurEconomieMijdrechtNieuwsgemeente de ronde venenkerkelijk centrum de rank mijdrechtPeter Forsthövelreligiertv ronde venenveiling


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×