Ivn-lezing op 6 juni over waterkwaliteit

Wilnis – IVN de Ronde Venen & Uithoorn organiseert op dinsdag 6 juni de vierde lezing  van 2023. Deze lezing gaat over de waterkwaliteit. 

 “Een dikke onvoldoende voor waterkwaliteit” kopte de Wageningen World 3/2022. Er zijn serieuze zorgen over de kwaliteit van ons oppervlaktewater. Het onderwerp water heeft daarom ook een prominente plaats in het nieuws. In de kranten is Nederland het slechtste jongetje van de klas.

IVN ging daarom op zoek naar een bij uitstek deskundige die ons hierover zou kunnen informeren. Die werd gevonden in de persoon van Jolien Verweij. Zij studeerde biologie en is nu Adviseur Agrarisch Waterbeheer bij Waternet. Ze werkt elke dag aan de verbetering van de kwaliteit van agrarisch beheerde sloten.

Jolien zal deze avond ingaan op: wat is een goede waterkwaliteit, hoe monitoren en analyseren we dat, wat moet er gebeuren om een goede kwaliteit te behalen, wat doet het Waterschap en wat kan de omgeving doen?

De lezing vindt plaats in het NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a, Wilnis. Aanvangstijd is 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:45 uur. Voor deze lezing wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd.

Kijk voor meer Informatie op www.ivn-drvu.nl of neem telefonisch contact op met Joop Goverts op telefoonnummer 06 21 56 55 50.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde ronde venengemeente de ronde venenivn de ronde venen en uithoornivn lezingmilieunatuurnme centrum de woudreusrtv ronde venenwaternet


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×