Weer snacken op Zandeiland 4

Vinkeveen – Vanaf komend weekend kan er weer gesnackt worden op Zandeiland 4! Na een aantal jaren zonder horecavoorzieningen, zijn gemeente De Ronde Venen en het recreatieschap Stichtse Groenlanden blij om de terugkeer van een foodtruck aan te kondigen. Vanaf dit weekend kunnen bezoekers van Zandeiland 4 en 5 in het weekend en tijdens de zomervakantie weer lekker genieten van een hapje en een drankje. Het college van B&W heeft hiervoor een standplaatsvergunning afgegeven.

Al eerder – in 2021 – werd voor deze locatie al een vergunning voor een jaar afgegeven, maar vanwege ongunstige weersomstandigheden heeft de foodtruck hier destijds weinig gebruik van gemaakt. Vanwege de aanhoudende behoefte aan horecafaciliteiten heeft het college besloten opnieuw een tijdelijke vergunning af te geven.

Om ervoor te zorgen dat de foodtruck voldoet aan de verwachtingen van bezoekers en omwonenden, zijn er enkele voorwaarden gesteld aan de ondernemer. Zo vertrekt de foodtruck aan het einde van de dag en blijft er geen rommel achter op Zandeiland 4. Bovendien is het niet toegestaan om een terras uit te zetten of geluids- en geuroverlast te veroorzaken.

Staatsbosbeheer, de uitvoeringsorganisatie voor het recreatieschap Stichtse Groenlanden, waar De Ronde Venen onderdeel uitmaakt, heeft een nieuwe ondernemer gevonden voor de exploitatie van de foodtruck, namelijk Marian’s Verse Friet uit Vinkeveen. Wethouder Vijselaar (economie) is blij met dit nieuws: “Ik ben blij dat het Staatsbosbeheer gelukt is om een horecavoorziening terug te brengen op het Zandeiland. Op naar een mooie, gezellige en smakelijke zomer”.

Op de foto: de plek van de nieuwe foodtruckEconomieGemeenteNieuwsVinkeveenWaverveende ronde venenEconomiefoodtruckgemeente de ronde venenrecreatieschap stichtse groenlandenrtv ronde venenstaatsbosbeheertoerismevinkeveense plassenwethouder anja vijselaarzandeiland 4zandeiland 5


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×