Ontmoetingsavond voor ouders van kinderen met autisme

Ontmoetingsavond voor ouders van kinderen met autisme

Ouders van kinderen met autisme kunnen op maandagavond 9 september terecht in de Bibliotheek Mijdrecht voor het Praat Lokaal Autisme: een plek waar ouders hun ervaringen kunnen delen, tips uitwisselen en steun vinden bij elkaar.

Het Praat Lokaal Autisme richt zich op de dagelijkse uitdagingen waarmee ouders van kinderen met ASS (autisme spectrum stoornis) te maken hebben. Wat voor school is geschikt? Hoe regel je zwemles? Welke afspraken werken wel en welke niet? De avond draait om het delen van praktische tips en persoonlijke verhalen. Deelnemers putten uit elkaars ervaringen en leren van wat voor anderen wel of niet werkt.

De bijeenkomst wordt begeleid door Nicolette de Lange, zelf moeder van een kind met autisme. Haar eigen ervaringen en kennis helpen bij het ondersteunen van andere ouders. Er is ruimte voor alle onderwerpen die ouders bezighouden, en op verzoek kunnen zelfs gastsprekers worden uitgenodigd om specifieke thema’s verder uit te diepen.

De avond is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@ouderslokaal.nl. De bijeenkomst start om 20:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

Daarnaast is er een WhatsApp-groep waar ouders met elkaar in contact kunnen blijven. Hier kunnen vragen worden gesteld, ervaringen worden gedeeld en tips worden uitgewisseld. Ouders die aan de WhatsApp-groep willen deelnemen, kunnen hun naam en telefoonnummer mailen naar hetzelfde e-mailadres.



AlgemeenDe Ronde VenenMijdrechtbibliotheek mijdrechtpraat lokaal autisme


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×