Scholen bespreken armoede met nieuwe leskist

Scholen bespreken armoede met nieuwe leskist

Veel kinderen groeien op in armoede, maar in de klas wordt daar nog niet zo vaak over gesproken. De nieuwe leskist ‘Kansrijke Start’ biedt scholen de kans om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Met behulp van boeken en opdrachten leren leerlingen zich inleven in de verhalen van kinderen die in financiële onzekerheid opgroeien. Zo wordt duidelijk wat armoede betekent voor kinderen en hun omgeving.

Het Kids College in Wilnis is de eerste school die aan de slag gaat met de leskist. Zij lenen de kist voor zes weken en geven in die tijd zes lessen over het thema. Wethouder Anja Vijselaar bezocht de school om te zien hoe de lessen verlopen. “Mooi om te zien dat de kinderen zo enthousiast aan de slag gaan met de leskist,” aldus Vijselaar.

De leskist is beschikbaar gesteld door de gemeente en de Rabobank en te leen via de Bibliotheek. Ook andere scholen kunnen de kist aanvragen om het onderwerp armoede op een laagdrempelige manier te bespreken. Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek.



Algemeenarmoedescholen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×