Wegwerkzaamheden A.C. Verhoefweg en Tweede Zijweg succesvol afgerond
Uitvoerder Tjerk Schotanus met wethouder Anja Vijselaar (mobiliteit) bij de vernieuwde weg.

Werkzaamheden A.C. Verhoefweg en Tweede Zijweg afgerond

Met ruim een maand van intensieve wegwerkzaamheden zijn naast het vernieuwen van het asfalt, waarbij op sommige plekken zelfs de fundering werd aangepakt, ook maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. De maximumsnelheid is verlaagd van 80 naar 60 km/u en er zijn zeven drempels toegevoegd om de snelheid in te perken.

Ook het parallelle fietspad langs de A.C. Verhoefweg is grotendeels vervangen. Daarnaast zijn 13 bomen die in slechte staat verkeerden uit voorzorg verwijderd en zal herplanting plaatsvinden. Voor bomen die op erfgrens stonden, werd dit in overleg met bewoners geregeld.

De werkzaamheden werden gefaseerd uitgevoerd om de overlast voor omwonenden en weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden. Dankzij omleidingen bleef de bereikbaarheid gewaarborgd, zonder dat dit elders tot noemenswaardige verkeersopstoppingen leidde.

Een aanwonende reageert positief op de vernieuwingen, vooral over de snelheidsverlaging en de aangelegde drempels. “Hopelijk gaat het verkeer hier nu een stuk rustiger rijden,” zegt hij, al plaatst hij een kanttekening bij de Tweede Zijweg: “Daar lijken veel weggebruikers moeite te hebben zich aan de vijftig kilometer per uur te houden. Misschien kan de gemeente daar nog eens extra aandacht aan geven, want alleen drempels lossen het probleem niet op.”



Mijdrechtverkeersveiligheidwegwerkzaamheden


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×