KUNSTRONDEVENEN HEROPENT GALERIE IN DE LINDEBOOM

Mijdrecht - Kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen heropent haar galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Door de lockdown kon de ingerichte expositie 'Winter' slechts kort worden bezocht. Afgelopen weekend is deze expositie ontmanteld en is een nieuwe duo-expositie ingericht.

In deze tentoonstelling is werk te zien van Homi Koedam en van Ira Rost. Beide kunstenaressen maken schilderijen en zij zullen op 20, 21, 22 en 27, 28 en 29 januari a.s. telkens van 12:00 tot 16:00 uur persoonlijk aanwezig zijn in de galerie om over hun werk te vertellen. In de huidige, door corona veroorzaakte, situatie wordt aan cultuur nog weinig ruimte geboden, maar een bezoek aan de galerie is, met inachtneming van de regels, toegestaan.

Homi Koedam-Aslani is geboren in Iran, wat toen nog Perzië heette. In 1974 is zij uit Iran vertrokken om in Engeland Industrial Design te gaan studeren. Deze studie sloot zij in 1979 af en zij is toen naar Nederland verhuisd. Hier is zij grafische vormgeving en architectuur gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar afstuderen is zij jarenlang als binnenhuisarchitect, in een eigen onderneming, werkzaam geweest. De afgelopen tien jaar heeft zij zich verdiept in de schilderkunst. Door tal van cursussen te volgen heeft zij de technische kant van deze kunstvorm onder de knie gekregen. Dat dit haar is gelukt, bewijst zij in deze expositie.

Voor Ira Rost is de liefde voor het schilderen al als kind ontstaan. Op tienjarige leeftijd schilderde zij al een kop van een herdershond, die zo goed was gelukt, dat zij deze met enige tegenzin afstond aan haar liefste grootmoeder. Er is een periode geweest dat zij ook van klei poppen maakte en de kleertjes hiervoor. Ook ontwierp zij haar eigen kleding en die voor de kinderen. Zij volgde cursussen in het raku stoken van keramiek (een specifiek keramisch bakproces dat zowel vuur als rook gebruikt om unieke patronen en ontwerpen in het aardewerk te maken), het werken met powertex en het maken van sieraden. Na haar prepensionering heeft zij het schilderen serieus opgepakt. Zij is sinds drie jaar lid van Atelier de Kromme Mijdrecht en ze volgt lessen bij een Amstelveense kunstenares. Haar voorkeur ligt bij het portretschilderen.

Kijk voor meer informatie over de expositie en over KunstRondeVenen op www.kunstrondevenen.nl en op de Facebook-pagina van KunstRondeVenen. In februari en de maanden daarna, worden telkens nieuwe exposities ingericht.


advertentie