MDT CREW BIEDT JONGEREN (ANDER) PERSPECTIEF

Regio - Jongeren moeten zoveel: al vroeg keuzes maken, vrienden maken, bijverdienen, huiswerk en nog veel meer. Soms is daarnaast minder tijd voor een breder perspectief en voor het ontwikkelen van inzicht in de samenleving. MDT CREW wordt ondersteund door de landelijke subsidie voor Maatschappelijke Diensttijd en is opgezet door Tympaan-De Baat en Uithoorn voor Elkaar. Het is een project voor alle jongeren tussen de 14 en 27 jaar die (een ander) perspectief zoeken. Iets doen voor een ander, ontwikkeling en ontmoeten staan centraal in de trajecten die zo’n 80 uur en maximaal een half jaar duren.

Zo doet S. ervaring op in het werken met mensen met dementie. Dat kan hij goed gebruiken bij zijn latere studie geneeskunde. A. heeft groene vingers en heeft met een beetje hulp van de jongerenwerkers zelf een moestuin aangelegd, waar hij momenteel de vruchten van plukt. En ook Z. heeft een mooie plek gevonden: zij traint de pupillen bij de voetbalvereniging en leert hier veel van over het begeleiden van kinderen en over zichzelf.

Door zich in te zetten voor de samenleving bij een van de partners in de sport, zorg & welzijn, techniek en ICT, natuur en dier, media en cultuur of politiek, kijken jongeren vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de samenleving. Zowel in Uithoorn als in De Ronde Venen wordt met veel organisaties samengewerkt om de jongeren een mooie ervaring te bieden. Wanneer, wat en hoe zij dit ondernemen bepalen de jongeren zelf. Het wordt vastgelegd in een plan, waarbij zij begeleid worden door een trajectbegeleider. Er is ook ruimte om aan persoonlijke doelen en inzichten te werken, zoals sociale vaardigheden, het leren organiseren, of technische vaardigheden. In het nationale MDT certificaat zijn na afloop hun prestaties vastgelegd.

Tijdens hun traject ontmoeten zij andere jongeren in de groepsbijeenkomsten. Hier worden de uitdagingen en leuke ervaringen uitgewisseld en is er ruimte voor het ontwikkelen van skills. Jongeren leveren zelf input voor de bijeenkomsten, zodat het aansluit bij hun interesses en behoeften. Daarnaast is er ruimte en budget voor het ondernemen van leuke activiteiten.

Jongeren die meer willen weten over de mogelijkheden van MDT CREW, kunnen direct contact opnemen met de trajectbegeleiders Mark van Breukelen (06 51 05 32 66) of Leyla Burgan (06 59 83 24 43) of mailen via info@mdtcrew.nl. Ook zijn er leuke filmpjes en info te vinden op Instagram en op de website www.mdtcrew.nl.

Foto: MDT Crew


advertentie