MONUMENTENPUZZELTOCHT VOOR LEERLINGEN GROEP 8

Mijdrecht - Op de Open Monumentendag van 11 september a.s. is voor leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in Mijdrecht een monumentenpuzzeltocht beschikbaar, waarmee leuke prijzen zijn te winnen.

In 2019 zijn in het trottoir van de Mijdrechtse Dorpsstraat een tiental historisch getinte siertegels geplaatst. Deze liggen in het gedeelte van de Kerkstraat tot aan de Croonstadtlaan en vertellen in het kort de geschiedenis van het pand waarvoor zij neergelegd zijn.

Voor de leerlingen van de groepen 8 van de Mijdrechtse basisscholen is een puzzeltocht samengesteld. Zij kunnen, eventueel samen met hun ouders, de stoeptegels bekijken en vragen daarover beantwoorden. 

De formulieren worden uitgedeeld via school, maar zijn ook zaterdag 11 september vanaf 12:30 uur nog op te halen bij het contactpunt in de Janskerk aan de Kerkstraat te Mijdrecht.

De kinderen kunnen hun ingevulde formulieren inleveren op zaterdag 11 septembertussen 12:30 uur  en ca.16:00 uur in diezelfde Janskerk of ze tot uiterlijk zaterdag 18 september 2021 deponeren in de brievenbus van de Historische Vereniging aan de Croonstadtlaan, 4A in Mijdrecht.


advertentie