Eerste plannen meijert-locatie gepresenteerd

Tijdens een informatieavond voor omwonenden presenteerde gemeente De Ronde Venen de eerste plannen voor herontwikkeling van de Meijert-locatie in Mijdrecht. Belangrijke uitgangspunten zijn onder meer bouwen voor starters en senioren, groene uitstraling en ruimte voor wandelaars en fietsers. In driebijeenkomsten gaven ruim 100 belangstellenden hun mening over de modellen. Deze inbreng wordt meegenomen in de uitwerking van de plannen.

De Meijert-locatie omvat het terrein van het vroegere zalencomplex ‘De Meijert’ en het huidige terrein van Tennisvereniging Mijdrecht (TVM). Onlangs heeft de gemeente met TVM en de Tennisvereniging De Ronde Vener een intentieovereenkomst gesloten over de samenvoeging van de verenigingen. Hiermee wordt het terrein van TV De Ronde Vener uitgebreid met padelbanen, extra tennisbanen en een jeu de boulebaan. Zo ontstaat één tennislocatie. De Tennishal maakt geen onderdeel uit van de plannen.

Door de samenvoeging van de tennisverenigingen ontstaat ruimte voor woningen. De gemeente ziet kansen voor betaalbare woningbouw voor starters en senioren, zowel koop- als huurwoningen.

Wethouder Rein Kroon is blij met de mogelijkheid om woningen te bouwen voor starters en senioren, maar begrijpt de bezorgdheid van omwonenden. “De vraag naar betaalbare starters- en seniorenwoningen is groot. De Meijert-locatie is een prachtige plek om deze woningen te bouwen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met de belangen van omwonenden. Daarom betrekken wij ze bij het uitwerken van de plannen.

Vanwege de coronabeperkingen, waren bij de informatieavond alleen omwonenden aanwezig. Er wordt een klankbordgroep samengesteld die betrokken wordt bij de uitwerking van de voorstellen. Het is voor de omwonenden mogelijk om zich t/m 5 oktober a.s. aan te melden voor de klankbordgroep via demeijert@derondevenen.nl. Uiteraard staat het ook anderen vrij te reageren op de plannen.

De presentatie, toelichting en een reactieformulier zijn te vinden op www.derondevenen.nl/demeijert.

Op de foto’s: de door de gemeente gepresenteerde modellenEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsgemeente de ronde venenjeu de boulebanenmeijert locatiemeijert parkMijdrechtpadelbanenrtv ronde venenseniorenwoningensociale huurwoningensociale koopwoningenstarterswoningentennishal mijdrechttennisvereniging de ronde venertennisvereniging mijdrechtvolkshuisvestingwoningnood


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×