Gemeente zoekt lokale aanbieders energiebesparende artikelen

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen zoekt lokale aanbieders van energiebesparende artikelen voor een waardebonnenactie voor huurders.

Om huurders te helpen met energie besparen start gemeente De Ronde Venen dit najaar met een speciale waardebonnenactie. In november ontvangen huurders per post een waardebon van € 70. Met deze waardebon kopen huurders energiebesparende producten zoals tochtstrips, waterbesparende douchekoppen en LEDlampen. Deze producten kunnen bij elke (online) winkel gekocht worden.

 De gemeente is nu op zoek naar lokale bouwmarkten en andere (online) winkels die energiebesparende producten verkopen. ‘Winst uit je woning’ plaatst de winkels die zich aanmelden op een kaart op de website, zodat inwoners weten waar ze de energiebesparende producten kunnen kopen. Met deze actie helpt de gemeente huurders hun energierekening te verlagen. Ook steunt de gemeente hiermee lokale bouwmarkten en andere (online) winkels. De gemeente vraagt lokale winkeliers
dan ook aan zich aan te melden.

Aanmelden voor vermelding op de kaart kan zo lang de actie loopt (tot 31 juli 2022 of tot zover het subsidiebudget strekt), maar het liefst zo snel mogelijk via duurzaam@derondevenen.nl.

De meeste mensen weten dat zij door hun huis goed te isoleren en zonnepanelen te plaatsen hun energierekening enorm verlagen en prettiger wonen. Het gevolg van kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend, terwijl het plaatsen ervan makkelijk is en veel oplevert. Een LEDlamp is al snel 90% zuiniger dan een gloeilamp. Ook gaat een LEDlamp veel langer mee. Tochtstrips helpen niet alleen om minder gas te verbruiken, maar zorgt ook voor minder tocht in huis. Zo zijn er nog veel meer producten die bewoners van huurwoningen helpen goedkoper en prettiger te wonen. Kijk voor inspiratie op www.winstuitjewoning.nl/energiebesparende-producten.

Hoe werkt het? Huurders kopen bij alle (online) winkels die de genoemde energiebesparende producten verkopen één of meer producten van hun keuze. Daarna uploaden zij de waardebon en de kassabon via de website van Winst uit je woning. Zij controleren de aanvragen en zorgen er samen met de gemeente voor dat het bedrag na goedkeuring op de rekening van de bewoner wordt overgemaakt. De aanvraag is voor inwoners heel simpel, terwijl aangesloten winkels niets hoeven te doen.

Kijk op www.winstuitjewoning.nl/waardebon voor meer informatie over de actie. Winst uit je woning begeleidt het project en helpt inwoners met vragen. Al 9 jaar zorgt Winst uit je woning ervoor dat woningeigenaren hun energierekening verlagen door op grote schaal isolatiemateriaal en zonnepanelen in te kopen. Door deze inkoop zoveel mogelijk bij lokale partijen te doen, helpt Winst uit je woning de lokale economie. De afgelopen jaren heeft Winst uit je woning dit succesvol gedaan in ruim 80 gemeenten, met meer dan 100 lokale uitvoerders en ruim 60.000 woningeigenaren. Dit jaar helpt Winst uit je woning woningeigenaren in ruim 70 gemeenten om, naast de inkoop van isolatiemaatregelen en zonnepanelen, ook kleine energiebesparingsproducten te kopen. Het doel is inwoners te helpen hun energierekening te verlagen, plezierig te wonen én lokale vraag naar energiebesparende producten voor winkeliers te vergroten.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisEconomieenergie beparenenergierekening verlagenenergietransitiegemeente de ronde venenkoop lokaalmilieurtv ronde venenwaardebonwaardebonnenactiewinst uit je woning


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×