Maatje voor twee zoekt nieuwe vrijwilligers

De Ronde Venen – Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, heeft Tympaan-De Baat een wachtlijst.

Ben je warm, hartelijk en sociaal vaardig en beschik je over kwaliteiten zoals respect, humor en begrip? Sta je niet met een oordeel klaar? Kun je je goed inleven in de behoeften van een ander, ben je creatief en denk je in mogelijkheden en oplossingen? Dan is Tympaan-De Baat op zoek naar jou!

Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat. Belangrijk is dat je het leuk vindt om samen met iemand ontspannende alledaagse activiteiten te ondernemen. Bijkomend voordeel kan zijn dat je wellicht kennismaakt met iemand uit een andere ‘wereld’ dan die van jou, waardoor mogelijk jouw eigen blikveld wordt verruimd.

Lijkt het je daarnaast leuk om mensen (tijdelijk) te helpen bij het zoeken naar een passende activiteit om ze net dat duwtje in hun rug te geven om hun eigen welzijn een krachtige impuls te geven? Dan komt Tympaan-De Baat graag met je in gesprek. Aan de hand van overeenkomstige interesses koppelt de coördinator van Tympaan-De Baat een maatjesvrijwilliger aan een inwoner van De Ronde Venen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden, gebeurtenissen of wegvallen van sociale contacten. Deze mensen hebben behoefte aan iemand die speciaal voor hen komt, een luisterend oor biedt en hen op nieuwe ideeën brengt. Een ‘maatjescontact’ heeft als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen er plezier inhebben.

Neem voor meer informatie contact op met Tympaan-De Baat op (0297) 230 280 of via maatjevoortwee@stdb.nl.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venenmaatje voor tweenieuwe vrijwilligersrtv ronde venensociaaltympaan de baat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×