Lezing over de marker wadden

De Ronde Venen – Op 29 maart a.s. organiseert Natuur- en milieuvereniging De Groene Venen een interessante lezing over het unieke nieuwe natuurgebied De Marker Wadden. Dit gebied in het Markermeer is onder regie van Natuurmonumenten opgebouwd uit zand, klei en slib uit het Markermeer en draagt bij aan natuurherstel van het gebied.

Nu al is duidelijk dat op de eilanden met natuurlijke oevers een bijzondere nieuwe natuur tot ontwikkeling komt, zowel boven- als onder water. Het is een paradijs voor vogels en vissen, maar ook allerlei bijzondere planten en bloemen komen op De Marker Wadden tot ontwikkeling.

Gert Jan Kerssies, parttime waddenwacht op de Marker Wadden verzorgt de lezing, ondersteund door Gerard Korthals, voorzitter van De Groene Venen.

De lezing is gratis bij te wonen en u hoeft zich niet vooraf aan te melden. De lezing is op dinsdag 29 maart a.s. en start om 20:00 uur in De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen.

Later in het jaar organiseert De Groene Venen een vaar- en wandelexcursie naar De Marker Wadden, onder begeleiding van een gids.

Foto: Google EarthAbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde boei vinkeveende groene venen vereniging voor milieu- en natuurbescherminggemeente de ronde venengerard korthalsgert jan kerssieslezing de marker waddenmilieunatuurrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×