Wandelaars herdenken rampjaar 1672

De Ronde Venen – Deze zomer is de tentoonstelling ‘1672 RampZalig’ in de R.K.-kerk van Vinkeveen het regionale ankerpunt voor de herdenking van de gebeurtenissen in het Rampjaar 1672. Een speciale projectgroep van Historische Vereniging ‘De Proosdijlanden’ organiseert van 1 juli tot en met 30 oktober een reeks van activiteiten om alles wat er 350 jaar geleden in de Rondeveense dorpen gebeurde aandacht te geven.

Op vrijdagavond 27 mei komen wandelaars van de Kennedymars door Vinkeveen. Deze wandeling maakt onderdeel uit van ‘De 80 van de Oude Hollandse Waterlinie’. De spannendste waterlinie van Nederland is de rode draad van een wandeltocht van 80 km, onderdeel van de Vierdaagse Alblasserwaard. 

De Waterlinie bestaat in 2022 ook 350 jaar. De linie vormt een prachtig en uniek cultureel watererfgoed en is de moeite waard om te bezoeken, te beleven en te beheren.

De deelnemers starten vrijdag 27 mei om 21:00 uur vanaf Fort Waver-Amstel (Fort Nessersluis) aan hun Kennedymars, een wandeltocht van 80 km, die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Vanaf Nessersluis lopen zij via Vinkeveen en later onder meer Wilnis, Woerden, Schoonhoven en Nieuwpoort naar Hoornaar (Alblasserwaard).

De tocht heeft negen rust- of verzorgingspunten, de eerste is bij de R.K.-kerk in Vinkeveen, waar leden van de projectgroep ‘1672 RampZalig’ een verversing aanbieden. Na afloop van de wandeling ontvangen de deelnemers ook informatie over de activiteiten in Vinkeveen deze zomer.CultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniserfgoedexpositie 1672 rampzaligfort waver amstelgemeente de ronde venenherdenking rampjaar 1672kennedymarsmilitair erfgoednieuwe hollandse waterlinieregionaal ankerpuntrk kerk vinkeveenrtv ronde venenstelling van amsterdamwandeltocht 80 km in 20 uurWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×