Marcelle buitendam nieuwe fractievoorzitter rvb

De Ronde Venen –   Marcelle Buitendam is de nieuwe fractievoorzitter van Ronde Venen Belang. Buitendam is hiermee de opvolger van Maarten van der Greft.

Na de gemeenteraadsverkiezingen hebben RVB, VVD en D66 samen een coalitie gevormd. Tijdens de raadsvergadering van 2 juni is het coalitieakkoord “In het Hart” vastgesteld en zijn de wethouders beëdigd. Van der Greft is één van de twee RVB- wethouders in het nieuwe college en daarmee verlaat hij automatisch de gemeenteraad. Marcelle Buitendam neemt de voorzittershamer van hem over.

Maarten van der Greft: “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier en inzet de fractie van Ronde Venen Belang geleid. De komende vier jaar mag ik bestuursverantwoordelijkheid dragen als wethouder en daarmee verlaat ik de fractie in de gemeenteraad. Ik heb er alle vertrouwen in dat de fractie bij Marcelle in goede handen is.”

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar stond Marcelle Buitendam op plek drie op de kandidatenlijst. Ze kwam met voorkeursstemmen in de gemeenteraad. Marcelle woont in Vinkeveen. In het dagelijks leven is zij vakbondsbestuurder en werkt zij bij de vakbond FNV. Tijdens de fractievergadering van 30 mei heeft de fractie unaniem het vertrouwen in Marcelle uitgesproken.

Buitendam is erg blij met het vertrouwen van de fractie en de partij. Buitendam: “Ik kijk er naar uit om leiding te geven aan de grootste fractie in de gemeenteraad van De Ronde Venen. Ik ben een ander mens dan Maarten, dus jullie zullen een ander type politicus zien. De koers wijzigt niet. Zo blijft bij Ronde Venen Belang het belang van onze inwoners en inwonerparticipatie voorop staan. RVB is een echte inwonerspartij, een lokale partij die opkomt voor de belangen van de eigen inwoners. Wij kiezen vanuit gezond verstand en stellen daarbij één kernvraag aan onszelf: wat is het beste voor onze inwoners?”  

Tijdens de raadsvergadering van 30 juni a.s. zal Buitendam voor het eerst de rol van Van der Greft overnemen.

Met het vertrek van Maarten van der Greft uit de fractie is ook een raadszetel vrij gekomen. Tijdens de raadsvergadering van 2 juni is Tom Hoefs geïnstalleerd als raadslid. Tom is 22 jaar en woont in Vinkeveen. Tom studeert de master Entrepreneurship als joint degree (VU&UVA). Tom kijkt er naar uit om zich de komende vier jaar in te zetten als volksvertegenwoordiger. Hij gaat met een hart voor de inwoners aan de slag en dan met name voor alle jongeren.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venengemeenteraad de ronde venenmaarten van der greftnieuwe fractievoorzitter marcelle buitendampolitiekronde venen belangrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×