Winkels mogen definitief langer en vaker open

De Ronde Venen – Alle winkels in de gemeente De Ronde Venen mogen voortaan open wanneer zij dat willen. Dit wil het college van B&W voorstellen aan de gemeenteraad.

In de nieuwe verordening winkeltijden mogen winkeliers naar eigen inzicht open op alle dagen van de week, ook op zondag, tussen 06:00 en 22:00 uur. Dit geldt voor de hele gemeente. Het college verwezenlijkt hiermee een belangrijke maatregel uit het coalitieakkoord.

De nieuwe winkeltijdenverordening wordt op 6 oktober a.s. behandeld in de gemeenteraad.

Sinds Pinksteren dit jaar hadden winkeliers al meer ruimte, en werden aanvragen voor afwijkende openingstijden ruimhartig beoordeeld. Wethouder Anja Vijselaar (Economie): ,,Dit college heeft hart voor ondernemers. Met deze nieuwe winkeltijdenverordening gaat een lang gekoesterde wens van veel winkeliers in vervulling. Het geeft hen de ruimte en mogelijkheden om creatiever te ondernemen.’’AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisEconomiegemeente de ronde venenopen op alle dagenrtv ronde venenwethouder anja vijselaarwinkelswinkeltijdenverordening


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×