Nieuwe expositie kunstrondevenen

Mijdrecht – In de pop-up galerie van KunstRondeVenen, in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht, is een nieuwe expositie ingericht, die tot 1 oktober te zien zal zijn. In de eerste twee weken zijn schilderijen en sieraden te bewonderen, gemaakt door respectievelijk Homi Koedam en Marianne van de Rest; in de laatste twee weken komen daar beelden van Gerarda Demarteau bij. Deze kunstenaars uit De Ronde Venen maken werk van hoog niveau. Zij zullen zelf op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur in de galerie aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.

Schilderes Homi Koedam woont in Mijdrecht, maar komt oorspronkelijk uit het toenmalige Perzië. In Engeland studeerde zij af in industrieel ontwerp. Eenmaal in Nederland volgde zij op de Rietveldacademie de opleiding binnenhuisarchitectuur. Op dat gebied is zij jarenlang werkzaam geweest.

Tijdens haar studie maakte zij nader kennis met het werk op canvas van de ‘grote meesters’ en zij besloot zich ook op dat vakgebied te bekwamen. Met succes. Zij heeft tal van exposities met haar werk ingericht en daarbij is gebleken dat haar schilderijen door het publiek worden gewaardeerd.

Marianne van de Rest ontwerpt en maakt sieraden. Zij is geboren en getogen in ’t Gooi. Zij studeerde rechten in Utrecht en is op dat vakgebied gepromoveerd in Leiden. Zij werkte bijna dertig jaar in de financiële sector en is een aantal jaren interim-manager geweest bij de overheid en in de bouwsector. Zij woont in Mijdrecht.

Sinds een paar jaar verzamelt zij vintage kralen en sluitingen uit de periode 1900 tot 1980. Inmiddels beschikt zij over een grote collectie glas-, lucite-, cloisonne- en Swaroski-kralen en een kleine collectie semi-edelstenen. Hiermee maakt zij oorbellen en kettingen, in kleine oplagen. Het zijn unieke exemplaren, waarvan geen tweede bestaat. Daarnaast maakt zij gebruik van natuurlijke materialen, zoals roggenleer, hoorn, been, Afrikaanse kralen, hout, noot, Oegandees papier en rubber.

Beeldhouwster Gerarda Demarteau is in 1956 geboren op het Amsteleiland in Amstelveen, maar woont inmiddels in De Ronde Venen. Zij heeft haar atelier midden in de polder. In 2001 begon zij met beeldhouwen bij De Blauwe Wereld in Zegveld. Er ging een wereld voor haar open. Al gauw bleek dat het bewerken van stenen met alleen handvijlen en schuurpapier, haar favoriete techniek is.

Ronde, aaibare vormen, zoals torso’s, hebben haar voorkeur. Niets of niemand is compleet en dat geldt ook voor haar beelden. Wat er niet is in de steen, blijft onbewerkt en onbekend. Dit prikkelt de fantasie van de kijker. Het werken in opdracht vindt Gerarda spannend. Het is een uitdaging om de wens van de opdrachtgever en haar eigen, vrije fantasie te laten samenkomen.

Voel je vrij de galerie te bezoeken om van deze veelzijdige tentoonstelling te genieten.

Kijk voor meer informatie over kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen en haar activiteiten op www.kunstrondevenen.nl.  AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisCultuurgemeente de ronde venengerda demarteauhomi koedamkunstenaarsvereniging kunstrondevenenmarianne van de restpop up galerie winkelcentrum de lindeboom mijdrechtpop up kunstgaleriertv ronde venenwinkelcentrum de lindeboom mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×