Nieuwe stap formatieproces provincie utrecht

Cees van Eijk en Floor Vermeulen gaan aan de slag als informateurs om een nieuwe stap te zetten in het formatieproces in de provincie Utrecht. Dat staat in het procesvoorstel van GroenLinks en VVD die hierin het initiatief nemen. 

De informateurs hebben de opdracht meegekregen een stabiele en daadkrachtige coalitie van partijen voor te stellen die op een meerderheid kan rekenen met als basis GroenLinks en de VVD. Daarnaast willen de partijen in ieder geval praten met D66, CDA, PvdA, Partij voor de Dieren, ChristenUnie, Volt en de SGP. BBB, de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen maart staat buitenspel. 

Het doel is om na de gesprekken Provinciale Staten schriftelijk te adviseren over de samenstelling van een nieuwe coalitie. Daarna volgt een voorstel over het vervolgtraject.

Cees van Eijk (GroenLinks) was eerder wethouder in de gemeente Amersfoort en Utrecht. Floor Vermeulen (VVD) is momenteel burgemeester in Wageningen en was eerder Statenlid en gedeputeerde in Zuid-Holland.

Op de foto (vlnr) Cees van Eijk en Floor Vermeulen. Foto: Provincie UtrechtAbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilniscees van eijkfloor vermeulenformatie college gedeputeerde statengemeente de ronde venengroenlinksprovinciale staten van utrechtprovinciale statenverkiezingen 2023provincie utrechtrtv ronde venenvvd


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×