IVN-winterwandeling rond Vinkeveense Plassen en Winkel

Op zaterdag 16 december organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn weer een winterwandeling. De wandeling van 8,5 km lang start om 09:30 en duurt tot ongeveer 12:30 uur.

De winterwandeling brengt je o.a. bij de Vinkeveense Plassen waar een korte stop wordt gehouden voor een toelichting over het ontstaan. Het is écht Hollandse natuur. Aangelegd en onderhouden door de mensenhand en tóch voel je de natuur en haar elementen zo dichtbij. Het ruisen van de wind, het water en de dieren.

Verder gaat de wandeling langs het riviertje de Winkel met sloten en weiden tot aan de horizon, waar de skyline van Amsterdam te zien is en waar de wandeling voert door de weilanden. Een gebied waarbij landbouw, natuur en water gecombineerd is. Zo leer je dit afwisselende gebied tussen Vinkeveen en Abcoude beter kennen.

Vooraf aanmelden is verplicht en dat kan via winterwandelen@ivn-drvu.nl. De startlocatie wordt na aanmelding  gemaild.

Er wordt grotendeels gewandeld over onverharde paden en door de weilanden. Het is raadzaam goede, waterdichte wandelschoenen aan te trekken, die vies mogen worden. Neem iets warms te drinken mee voor tijdens de korte ‘koffie’ stop.

Kijk voor meer informatie over de IVN afdeling De Ronde Venen & Uithoorn op de website.

Foto: Lizzy KeizerAlgemeenDe Ronde VenenRegioivn de ronde venen en uithoornivn winterwandelingvinkeveense plassenwinkel


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×