IVN-LEZING OVER SAMEN DUURZAAM VOEDSEL PRODUCEREN

Wilnis - 'Het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je van eet?'

Dat is precies waar Herenboeren Groene Hart op uit is. Herenboeren Groene Hart is een initiatief van een groep inwoners uit het Groene Hart van Holland. Zij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Ze willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, voor de dieren en voor de natuur.

Daarom verkenden ze de mogelijkheid om in het Groene Hart te komen tot een kleinschalig gemengd boerenbedrijf, een zogenoemde 'Herenboerderij'. En het lijkt ze te lukken!. Op 10 mei a.s. vertellen ze alles over hun initiatief, wat ze gedaan hebben om tot een 'Herenboerderij' te komen en over de eerste 'Herenboerderij' die inmiddels bij Leimuiden gerealiseerd is. Ook vertellen ze hoe ze werken aan een tweede, een derde, en een vierde 'Herenboerderij' in de buurt, naar gelang er vraag blijkt te zijn in onze regio.

De lezing vindt plaats op 10 mei a.s. van 20:00 tot uiterlijk 22:00 uur in het NME-centrum aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De zaal is open om 19:45 uur. De lezing is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,50.

Aanmelding is verplicht en kan op de website van het IVN: www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.

IVN wil graag dat ook meer kwetsbare belangstellenden de lezing kunnen bijwonen. Een dag voor de lezing ontvangen degenen die zich hebben aangemeld een bericht van het IVN over de voorzorgsmaatregelen die gevraagd worden.


advertentie