KINDERBURGEMEESTER TRAPT WEEK TEGEN PESTEN AF

De Ronde Venen - Kinderburgemeester Brian Brocx heeft samen met Mirelle Valentijn, voorzitter van Stichting Omgaan met Pesten en ontwikkelaar van de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’, de Week tegen Pesten afgetrapt. Samen gingen zij aan de slag met gezinnen en gedachtekracht.

‘Grapje? Moet toch kunnen?!’ Dat is dit jaar het thema van de Week tegen Pesten. Het verschil tussen plagen en pesten herkennen is niet altijd eenvoudig. Je grens aangeven kan een uitdaging zijn, net als de grenzen van een ander bewaken en beschermen. Positieve gedachten spelen daarbij een belangrijke rol.

Brian opende de middag en sprak de aanwezige ouders, opa’s en oma’s, (klein)kinderen toe. “Je kunt allerlei gedachten hebben als ziet dat iemand wordt gepest:

• Ik wil wel helpen, maar durf het niet
• Dit is niet oké, maar wat moet ik zeggen? 

Als je zelf gepest wordt kun je je bang voelen en denken: ik zeg maar niets, straks wordt het erger. Jezelf sterk denken helpt om voor jezelf of een ander op te komen. Dan durf je wel iets te zeggen!”

Na het openingswoord van Brian werd gedachtekracht de lucht in geblazen en verspreid via ballonnen, alle gevuld met een briefje met daarop een zelfgekozen positieve gedachte. Aansluitend werd de nieuwe Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ feestelijk gelanceerd. Brian goochelde deze tevoorschijn nadat met elkaar een spreuk was opgezegd.

De eerste Toolkit werd als dank overhandigd aan het Kids College in Wilnis die als gastschool ruimte beschikbaar stelde. Tijdens de workshop luisterden de aanwezigen naar een verhaal, speelden het ‘Ik denk me Sterk’ spel en ontdekten het geheim van de kracht van gedachten. Iedereen ging naar huis met een zelfgemaakte gedachtekracht dobbelsteen en een ballon met briefje om in de komende week te lezen op het moment dat positief denken je zou kunnen helpen.


advertentie