WONINGNOOD NEKT STATENLID

Regio - Het Utrechtse Statenlid Yael Potjer (Ja21) geeft zijn zetel op, omdat hij geen huis kan vinden in de regio. Hij gaat terug naar zijn ouders in de Achterhoek en stopt daarom als lid van de Provinciale Staten. 

Statenleden mogen volgens Potjer niet buiten de regio wonen en nu het contract van zijn tijdelijke woning afloopt, heeft hij het besluit genomen hier niet verder te zoeken naar een nieuwe woning. "Als je als jonge Utrechter op de woningmarkt gaat kijken dan zie je dat er niet zo heel veel beschikbaar is. En wat er beschikbaar is staat qua prijs en kwaliteit niet meer in verhouding. Ik ben nu dertig geworden en wil toch iets voor mezelf opbouwen. Maar dat is hier onmogelijk."

In een verklaring op Twitter schrijft hij ook dat er een grote kans is dat zijn zetel in de Provinciale Staten leeg gaat blijven, wat zo meteen een "symbool is voor het probleem op de woningmarkt". De griffie gaat nu een lijst af met mensen die zich verkiesbaar hadden gesteld, maar hij weet niet of dat gaat lukken. "Mijn logische vervanger is inmiddels ook al weg naar Brabant."

Potjer is voorlopig ook niet van plan zich op termijn kandidaat te stellen als Statenlid in zijn nieuwe provincie Gelderland. "Ik ben nu ook druk met mijn andere baan. Ik vind dat voorlopig wel even genoeg." Potjer deed in maart nog een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer, maar werd niet verkozen.

Bron: RTV Utrecht Foto: Twitter Yael Potjer


advertentie