Workshop 'vrijheid en veiligheid in de zorg'

De Ronde Venen – Woensdag 7 september a.s. organiseert Mantelzorg De Ronde Venen samen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van 09:30 tot 12:00 uur de workshop ‘Vrijheid & Veiligheid in de Zorg’. Vanaf 09:15 uur is de inloop in de raadzaal van het gemeentehuis in Mijdrecht (ingang Raadhuisplein).

De workshop is bestemd voor vrijwilligers in de zorg maar ook geïnteresseerde mantelzorgers worden uitgenodigd zich aan te melden.

In de zorg voor mensen met geheugenproblematiek of een verstandelijke beperking krijg je regelmatig te maken met het dilemma tussen vrijheid en veiligheid. Je gunt mensen eigen regie en ruimte om hun leven op eigen manier invulling te geven. Maar wat doe je als iemand in de auto stapt en de weg niet meer weet of het gas aan laat staan zodat brand ontstaat? Mag je dan de autosleutels afnemen of het gas afsluiten? Wat zegt de Wet zorg en dwang hierover die in 2020 van kracht is gegaan?

Trainster Saskia Danen gaat over deze dilemma’s aan de hand van vragen en casuïstiek met de deelnemers in gesprek.

Aanmelden voor deze gratis workshop kan HIER.



AbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venenmantelzorgmantelzorg de ronde venenrtv ronde venensaskia danensteunpunt vrijwilligerstympaan de baatwet zorg en dwangworkshop vrijheid en veiligheid in de zorgzorg


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×