Betaalbare woningen op overtollige velden argon

Mijdrecht – De gemeente gaat op 3 overtollige voetbalvelden van SV Argon aan de Hoofdweg in Mijdrecht 100 tot 150 betaalbare woningen bouwen. In ruil daarvoor krijgt Argon een nieuw kunstgrasveld en geld voor renovatie van het clubgebouw.

Op 9 augustus bereikten de gemeente en Argon hierover een voorlopig onderhandelingsakkoord. Het is de eerste stap in de herontwikkeling van de 3 sportvelden tot betaalbare woningen voor starters en senioren. De gemeente werkt de komende weken de afspraken met Argon verder uit in een plan van aanpak. Daarbij onderzoekt de gemeente de mogelijkheden van gemeenschappelijk wonen.

Wethouder Rein Kroon: “Met sportvereniging Argon heb ik gekeken onder welke voorwaarden het mogelijk is om een deel van de voetbalvelden op het sportcomplex in Mijdrecht in te zetten voor woningbouw. Daar zijn we goed uitgekomen. Het is een unieke kans voor betaalbare woningen voor starters en senioren in een aangename woonomgeving. Het mooie is dat dit project ruimte biedt voor starters uit de gemeente.”

De gemeente en Argon maakten de volgende afspraken:
• Argon levert de sportvelden 4, 5 en 6 in.
• De gemeente gebruikt die 3 sportvelden voor de bouw van betaalbare woningen.
• De sportvelden 1, 2 en 3 blijven sportvelden.
• Sportveld 7 wordt een kwartslag gedraaid en wordt een kunstgrasveld met ledverlichting.
• Op het grasveld achter sporthal De Phoenix komt een nieuw sportveld.
• De gemeente stelt geld ter beschikking aan Argon voor renovatie van het clubgebouw. Argon moet daar zelf ook aan bijdragen, maar komt in aanmerking voor een subsidie van het rijk.

De gemaakte afspraken zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad.

Het college van B&W verwacht dat het project financieel haalbaar is. De bouwlocatie ligt namelijk op gemeentegrond. Verder heeft de gemeente positieve ervaringen met het nabijgelegen project Twistvlied.

Omwonenden en andere belanghebbenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over deze eerste stap, en over hoe zij op de hoogte kunnen blijven van de verder ontwikkelingen.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief over bouwproject Argon via www.derondevenen.nl/argon.EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportbetaalbare woningengemeente de ronde veneninleveren voetbalveldenkunstgrasveldMijdrechtrtv ronde venensportpark argonsv argon mijdrechtvoetbalveldenwethouder rein kroonwoningbouwwoningen voor seniorenwoningen voor starters


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×