Creatieve schrijfworkshop 'in brieven'

De Ronde Venen – Donderdag 23 februari a.s. organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) van 19:00 tot 21:30 uur de creatieve schrijfworkshop ‘Een verhaal in brieven’. Schrijver Lyda Westerink leert je aan de hand van prikkelende opdrachten een verhaal in brieven te schrijven dat zich afspeelt in de periode van het Rampjaar 1672-1673. Ervaar hoe heerlijk het is om in het hoofd en in het hart van personages te kruipen en hun gedachten en gevoelens aan het (brief)papier toe te vertrouwen. Ervaring met schrijven is niet nodig, de workshop is geschikt voor iedereen die schrijven leuk vindt of het gewoon eens wil proberen.

De schrijfworkshop sluit aan bij de tentoonstelling ‘Soldaten in de streek, 1672-1673’ die nog tot en met eind mei in het RHCVV te zien is. Hierin wordt het lokale verhaal van het Rampjaar verteld aan de hand van verslagen, prenten en objecten. Ook zijn veel brieven uit deze periode bewaard gebleven.

Tijdens de workshop ‘Een verhaal in brieven’ laat je je inspireren door de brieven die Margaretha Turnor, vrouwe van kasteel Amerongen, tijdens het Rampjaar schreef aan haar man. Als een van de belangrijkste diplomaten van de Staten-Generaal was hij geregeld voor langere perioden in het buitenland. Margaretha schreef hem dan elke week 1 tot 2 brieven. Deze brieven geven een goed beeld van het dagelijks leven tijdens het Rampjaar. Aan de hand van de opdrachten van Lyda Westerink ga je een verhaal in briefvorm op papier zetten.

Lyda Westerink is schrijver en journalist. Jarenlang begeleidde zij auteurs uit het zakenleven, tegenwoordig geeft zij cursussen en workshops creatief schrijven.

De schrijfworkshop ‘Een verhaal in brieven’ is op donderdag 23 februari a.s. van 19:00 tot 21:30 uur bij het RHCVV in het Cultuurhuis aan de Schepersweg 6e in Breukelen. Deelname aan de workshop kost €5 per persoon, inclusief koffie of thee. (Scholieren en studenten kunnen gratis deelnemen). Ervaring met schrijven is niet nodig.

Aanmelden kan per e-mail via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl onder vermelding van je naam en aantal personen dat deelneemt. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisCultuurcultuurhuis breukelengemeente de ronde venenhistoriekasteel amerongenlyda westerinkrampjaar 1672regionaal historisch centrum vecht en venenrhcvvrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×