OPEN MONUMENTENDAG OP FORT BIJ NIGTEVECHT

Abcoude - Kom op zondag 12 september a.s. naar Fort bij Nigtevecht voor de Open Monumentendag 2021. Daar staan fortengidsen van Natuurmonumenten klaar voor een gratis rondleiding. Laat je verrassen door de groene omgeving, de indrukwekkende kazerne en de nieuwe bestemming van het fort! Meld je aan via www.natuurmonumenten.nl/fortbijnigtevecht.

Het fort heeft allang zijn militaire functie verloren, maar heeft sinds kort een nieuwe bestemming. Inmiddels wordt de kazerne gebruikt als vergaderlocatie en kleinschalige horeca, maar het zal ook ruimte bieden aan lokale ambachtslieden. 

Tijdens de rondleiding zijn de resultaten van de eerste fase van de verbouwing van het fort te bewonderen. Neem een kijkje in de manschappenverblijven in nieuwe stijl. Onlangs geïsoleerd, voorzien van een glazen pui en prachtig ingericht, hebben deze soldatenverblijven een nieuwe functie als vergader- of werkruimte gekregen.

Fort bij Nigtevecht is een verborgen enclave van rust en ruimte op fietsafstand van Amsterdam. Bijzonder zijn de twee gerestaureerde gebouwen waar zich de hefkoepels bevonden. Het fort hoort bij de Stelling van Amsterdam en is UNESCO-Werelderfgoed. Deze lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad.

Op Open Monumentendag op 12 september zijn rondleidingen op het fort gratis. Geïnteresseerden moeten zich, in verband met corona, wel aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/fortbijnigtevecht (klik daar op agenda).

Foto: Laurence Delderfield


advertentie